עבור רבים המשמעות של עקירת שן היא שלא ניתן להציל אותה ושלאחר העקירה נצטרך להסתדר בלעדיה ולמצוא פתרון למלא את החלל.
עקירת שן נתפסת כמהלך חיובי רק במקרים שמדובר בשן בינה, בגלל הסיבוכים ששיני בינה באופן קבוע יוצרות בעת צמיחתן ולאחר מכן.
כיום יש התייחסות מעט שונה כשמתכוננים למצב של עקירת שן, זאת כיוון שכיום עקירת שן יכולה לבשר את לידתה של שן חדשה, בזכות התהליך של השתלות השיניים שקיבל תאוצה רבה בשנים האחרונות.
בטופז – מרכזים רפואיים להשתלות שיניים, ניתן לבצע השתלות שיניים למי שנאלץ לעבור תהליך של עקירת שן, ונמצא כמתאים לעבור תהליך של השתלות שיניים.
מתי יש לעקור שן?
כאשר התפתחה בשן בעייה שלא ניתן לטפל בה ואין ברירה אלה לעקור אותה. למשל: עששת קיצונית וחריפה שפגעה גם בשורש וגם בכותרת של השן, שן הגורמת נזק לשיניים אחרות (לחץ, עיקום, שן כלואה), צפיפות גדולה במערכת השיניים, סדק משמעותי לכל אורכו של השן והשורש ולעיתים יוחלט לעקור שן גם כחלק מתהליך טיפול אורטודנטי.
עקירה מתבצעת בדרך כלל לאחר צילום רנטגן והיא יכולה להתבצע בצורה רגילה בה רופא השיניים משתמש במכשיר עקירה כדי לשלוף אותה מהפה, או כעקירה כירורגית שנעשית כשאין אפשרות להוציא את השן בעקירה רגילה, ואז יש צורך בביצוע חתך בחניכיים.
ב-“טופז – מרכזים רפואיים להשתלות שיניים”, אנחנו עושים כל מאמץ להימנע ממצב של עקירת שן, אך בעת ביצוע העקירה, אנחנו דואגים שזו תבוצע בצורה העדינה ביותר, תוך כדי שימת לב לרגישות של שלקוחותינו.
אנחנו מקפידים לבצע תפרים קטנים ככל שניתן, כדי להקל על תהליך ההגלדה.