נשים רבות נוטות לחשוש מביצוע טיפולים שונים בזמן ההיריון מתוך מחשבה שטיפולים אלה עשויים להסב נזק לעובר. אין ספק שהדאגה הזו ראויה, אבל במקרים רבים אין לה באמת אחיזה במציאות. אחת הדוגמאות הטובות ביותר לטיפול שאפשר ואף רצוי לטפל בו עוד במהלך ההיריון הוא הטיפול בבעיות חניכיים. למעשה, בעיות מהסוג הזה עשויות להשפיע גם על ההיריון עצמו, ויש ראיות מחקריות לכך שבעיות חניכים שאינן מטופלות עלולות להוביל ללידות מוקדמות במקרים רבים. אז נכון, יש טיפולים שאפשר לדחות עד לאחר הלידה אבל יש גם כאלה שלא, והנה כמה נקודות חשובות למחשבה.
1 – הסרת אבנית איננה מזיקה
באופן כללי ההמלצה היא לבצע טיפולי להסרת אבנית באופן תדיר, לפחות פעמיים בשנה, אלא שבמהלך ההיריון ישנה נטייה להימנע מטיפולם מהסוג הזה. בפועל, השינויים ההורמונליים עשויים להוביל דווקא להגביר אבנית ולהוביל לדלקות חניכיים. רופא שיניים מקצועי יציע טיפולים המותאמים לטיפול ולהתמודדות עם בעיות חניכיים בהיריון, ומידה וטיפולים שונים אינם מסייעים בהסרת הנגע הקיים אפשר לבצע גם הליך כירורגי פשוט לטפל בבעיה באופן יסודי יותר.
2 – התמודדות עם חורים וכאבי שיניים
נשים הרות שסובלות מחורים בשיניים צריכות לטפל בבעיה הזו בהקדם, שכן במהלך ההיריון הכאבים עשויים להיות משמעותיים יותר, וכאבי השיניים עשויים להשפיע גם על ההיריון עצמו – עד למצב שבו מורגשות התכווצויות ברחם. במצבים שונים הכאבים עשויים להוביל גם להופעתם של צריכים מוקדמים, מצב שכמובן איננו רצוי. אם כן, מומלץ להימנע מהזנחה ובהחלט כדאי לטפל בבעיה במהלך ההיריון בלי להמתין לאחר הלידה. בכל מקרה של חשש אפשר להתייעץ גם עם רופא הנשים כמובן, בוודאי כשמדובר בהיריון בסיכון.
3 – ממשיכים לטפל בשיניים גם בשגרה
גם ללא בעיות חניכיים כאלו ואחרות מומלץ להמשיך ולבצע טיפולים שגרתיים, גם אם הטיפולים הללו ידרשו עקירת שיניים או טיפול בשיניים רקובות אפשר לעשות זאת ללא כל חשש. דרך אגב, נשים רבות בוחרות לבצע טיפולים שגרתיים מהסוג הזה במהלך השליש השני להיריון. לא רק שהתקופה הזו נחשבת לרוב לתקופה בטוחה ורגועה יותר, גם הסימפטומים המרכזיים של ראשית ההיריון (בחילות והקאות) נעלמים לרוב, מה שהופך את מהלך הטיפול לנסבל הרבה יותר. אישה שנמצאת בשליש הראשון בהחלט יכולה להתייעץ עם הרופא ולבחון אפשרות לדחיית הטיפול בבעיית החניכיים או בהסרת האבנית עד לתום הטרימסטר.